Twente met de auto ontdekken

Twente met de auto ontdekken

Nederland wordt gekenmerkt door de vele culturen en gebruiken die per regio verschillend zijn. Twente is zo`n regio die gekenmerkt wordt door de authentieke levensstijl van de Tukkers. Het is moeilijk om dit gastvrije volkje in een paar woorden te omschrijven. Twente moet je gewoon ervaren. In deze blog geven wij jou een paar goeie tips om dit stukje Overijsel goed te leren kennen.

 

Met de auto Twente ontdekken

Er zijn al vele blogs met toeristisch perspectief geschreven over Twente. Vaak gaat het dan over de mooie fiets- en wandeltochten die je door het Oost Overijsselse landschap kan maken. Daar willen wij verder ook geen afbreuk aan doen. Simpelweg omdat die tochten gewoon prachtig zijn om mee te maken. Wij gaan het hebben over Twente ontdekken met de auto. 

 

Enschede als uitvalsbasis

Boek in Enschede een hotel als uitvalsbasis voor een lang weekend en de kans is groot dat je op maandag zegt: “Dit was dus echt te kort.” Geeft niks, dan kom je gewoon nog een keer terug. Heb je wel een rijbewijs, maar geen vervoer? Geen probleem. Je kan altijd een auto huren bij INQAR in Enschede

 

Laat je leiden door de Twentse wegen

Het mooie aan Twente is dat je helemaal geen doel voor ogen nodig hebt om van deze streek te genieten. Stap in, start de motor, rij Enschede uit en zie maar waar je terecht komt. Twente is gevormd door een hoog stuifzandgebied dat wordt afgewisseld door lage stroomdalgraslanden. Her en der liggen daar de mooiste dorpjes tussen verstopt. Hoeveel ga jij er ontdekken?

 

De Sagenlandroute

De Sagenlandroute brengt je met een rit van 88 kilometer langs alle plekken waar oeroude mythes en sages nog in leven worden gehouden. Weleens gehoord van de duivel in het koeienvel, de Spookhazen of de Hellehond? We verklappen verder niks. Als je ooit de Sagenlandroute rijdt, kom je hier meer over te weten. Uiteindelijk zijn het allemaal sprookjes. Toch…?

 

In Twente op kastelenjacht

In Twente bevinden zich de meeste kastelen en landgoederen van heel Nederland. Zo heb je landgoed Weldam in Markelo en landgoed Warmelo in Diepenheim. Voor het zien van kastelen blijf je in Diepenheim om daar Kasteel Huis te Diepenheim te bekijken. Of je rijdt door naar Delden, daar vind je Kasteel en Landgoed Twickel. 

Als je ze allemaal wil bezoeken, doe je dat het beste met de auto. En aankomen op een kasteel mag best in een beetje stijl toch? Bij Inqar autoverhuur huur je voor één dag een auto die kasteelwaardig is. Veel plezier in Twente!